Datum registrace: 20. 06. 2012
Veve12
Původní Sebekoučink
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
Jak se připojit ke skupině
Veve12
Jak psát blog?Recept na domácí lučinu
19. 03. 2013
Domácí Lučina
Suroviny:
3 velké bíléjogurty
1 celá smetana na vaření, nebo šlehačka
špetka soli
větší hustý cedník
plátýnko
Postup
V mísesmícháme jogurty se smetanou a solí, přendáme do cedníku s plátýnkem,překryjeme a dáme na nějakou misku, aby byl pod cedníkem prostor, kam budeodkapávat 24 hodin syrovátka. Hotovou Lučinu si dáme do nějaké plastovékrabičky a uložíme si jí do lednice.
Poznámka
Recept miposlala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchtoingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohupotvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží nakaždém samotném. Mě chutná na pečivu s máslem, posypané pažitkou. Protože jsemjí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml,ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky.Kdo má rád Lučinu, doporučuji vyzkoušet.
Dnes jsme ji už ochutnali s rodinou. Je výborná. Z tohoto množství máme 720 g lučiny. Dala jsem tam 33% smetanu a jogurty Holandia.
Spočítala jsem hodnoty na 100g, ale mám to z celkové hodnoty a syrovátka je oddělená. Příště zkusím jen 12 % smetanu na vaření.
Kj B T S
1065 8,19 19,79 9,16
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Já se přiznám, dávám tam také tu 33% nebo 31% smetanu, jinou jsem nezkoušela.
Veve12
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?